ЦЕНТР РОЗРАХУНКІВ І КОНТРОЛЮ ЗА СПЛАТОЮ КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ


КП "УПРАВЛІННЯ МІСЬКИМ ГОСПОДАРСТВОМ" м.Вишневе


 

До уваги абонентів КП "Вишнівськводоканал",

які користуються послугами водопостачання та/або водовідведення

(крім балансоутримувачів житлового фонду та об’єктів соціально-культурного призначення, які не скидають стічні води технологічного та/або не побутового походження або у яких немає орендарів чи інших суб’єктів, що скидають стічні води технологічного та/або не побутового походження)

 

       У зв’язку із постійним погіршенням якості стічних вод міста Вишневе, що скидаються у каналізаційну мережу міста Києва і далі, після її очистки, у річку Дніпро, з метою запобігання порушенням у роботі мереж і споруд каналізації, підвищення ефективності роботи цих споруд і безпеки їх експлуатації та забезпечення охорони навколишнього природного середовища від забруднення скидами стічних вод, КП "Вишнівськводоканал" закликає всіх Абонентів неухильно дотримуватись "Правил приймання стічних вод абонентів у систему каналізації міста Вишневе" від 23.01.2015 р. № 12, затверджених рішенням виконавчого комітету Вишневої міської ради від 30.01.2015 р. № 5/24 (далі - Правила).

      Правила встановлюють вимоги до Абонентів, які скидають стічні води до міської каналізації, регламентують взаємні права та обов’язки Абонентів і Водоканалу, порядок визначення величини плати за скидання стічних вод у міську каналізацію, порядок контролю за виконанням цих Правил, відповідальність та засоби впливу за їх порушення (п. 1.5).

      Відповідно до п. 2.4 Правил Абоненти зобов’язані:

  • отримати Умови на скид стічних вод до міської каналізації міста Вишневе (далі – Умови на скид);
  • здійснювати систематичний контроль за кількістю та якістю стічних вод, які скидаються ними до міської каналізації згідно з графіком відбору проб, погодженим з Водоканалом, та не перевищувати встановлені обсяги водовідведення та допустимі концентрації забруднюючих речовин в стічних водах при їх скиданні до міської каналізації;
  • щоквартально, не пізніше 10-го числа наступного місяця (при погіршенні якості стічних вод – негайно), подавати Водоканалу інформацію про обсяги та якісний склад стічних вод, які скидаються Абонентом до міської каналізації;
  • здійснювати відновлення пропускної здатності трубопроводів та колекторів із залученням технічних засобів не рідше одного разу на рік, суб’єктам господарювання, діяльність яких пов’язана з послугами громадського харчування – не рідше двох разів на рік, а при засміченні каналізаційних мереж забруднюючими речовинами, які призводять до обмеження пропускної спроможності міської каналізаційної мережі – негайно;
  • встановити перед скидом у міську каналізацію уловлювачі жиру (для суб’єктів, господарювання, діяльність яких пов’язана з послугами громадського харчування тощо.

              Для отримання Умов на скид Абонент повинен звернутись до Водоканалу для їх оформлення та надати документи, передбачені п. 3.3.2 Правил.

             Пунктом 8.1 Правил встановлено, що Абонент не має права скидати стічні води без одержання Умов на скид. За скидання стічних вод без Умов на скид або після закінчення строку їх дії Абонент сплачує в п’ятикратному розмірі тарифу на послугу з водовідведення за весь період їх відсутності.

             Відповідно п. 8.7 за систематичне порушення цих Правил, Водоканал має право, після письмового попередження Абонента за 5 діб, обмежити йому відпуск води та обсяг скиду у міську каналізацію, відключити його від мереж водопроводу і каналізації та розірвати з ним Договір.

З метою виконання вимог Правил та уникнення відключення від мереж водопроводу і каналізації пропонуємо Вам звернутися до КП "Вишнівськводоканал" та отримати Умови на скид.



created by Буча